Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb elengedhetetlen beruházás készül el hamarosan Hajdú-Bihar megyében

A cél az egészséges, tiszta települések kialakítása, az emberi egészség védelme, a lakosok életminőségének javítása és a környezetvédelem.

elengedhetetlen beruházás készülNégy település, Egyek, Görbeháza, Nagyrábé, Polgár, valamint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorciumában szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés valósul meg az érintett területeken. A projekt állásáról október 21-én tartottak tájékoztatót a települések Nagyrábén, ahol elhangzott: 

  • Egyeken bővítik a csatornahálózatot, és fejlesztik a már meglévő szennyvíztisztító telepet, erre 1.637.365.217 Ft áll rendelkezésre. A fejlesztésen belül 615 db házi bekötés és több, mint 20 km csatorna lefektetése valósul meg. 
  • Görbeháza ugyanezekre a feladatokra 586.792.858 Ft-ot kapott. A munkálatok során  281 db házi bekötés és több, mint 7,7 km csatorna lefektetése történik.
  • Nagyrábén a csatornahálózatot bővítik és új szennyvíztelepet építenek, 1.725.617.639 Ft támogatásból. Ez 949 db házi bekötést, és mintegy 22,3 km csatorna lefektetését jelenti.
  • Polgáron pedig 862.813.759 Ft jut a csatornahálózat bővítésére. 506 db házi bekötés és csaknem 10,7 km csatorna lefektetése valósul meg. 

A beruházás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében jön létre, összesen 5.151.198.172 forint támogatással, „Északkelet-magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 3.” elnevezéssel. A teljes fejlesztéssel várhatóan jövő januárra végeznek.

elengedhetetlen beruházás készülAz eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke mondott köszöntőt.

elengedhetetlen beruházás készül

elengedhetetlen beruházás készül

elengedhetetlen beruházás készül
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: