Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Frissítette járműállományát a Volánbusz

Ezáltal javul a személyszállítás szolgáltatási színvonala Hajdú-Bihar megyében.

Június 29-én tizenhat darab új MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós buszt adtak át ünnepélyesen Debrecenben. A járművek 51 ülőhellyel és 55 állóhellyel rendelkeznek, alacsonypadlós, akadálymentes kialakításúak, kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. A buszokat környezetkímélő, EURO 6D besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamera- és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámláló berendezéssel szerelték fel. 

A korszerű járművek a következő vonalakon lesznek beállítva: Debrecen-Téglás, Debrecen-Szakoly, Debrecen-Újfehértó, Debrecen-Nyíradony, Debrecen-Nyírmártonfalva, Debrecen-Nyíracsád, Debrecen-Nyírbéltek, Debrecen-Létavértes, Debrecen-Bagamér, Berettyóújfalu-Debrecen, Hajdúszoboszló-Debrecen-Balmazújváros, Nádudvar-Debrecen.

A Volánbusz és a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. tavaly kötött megállapodást 204 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú, csuklós autóbusz beszerzéséről, nettó 20,8 milliárd forint értékben. A járművek több ütemben, folyamatosan kezdik meg szolgálatukat országszerte. 

Az átadó ünnepségen Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő azt mondta: 2007-ben érkezett utoljára új csuklós busz a megyébe. Sokan lakóhelyüktől távolabb dolgoznak és ennek meg kell teremteni a műszaki feltételeit. 

Tasó László országgyűlési képviselő a biztonság, a környezetvédelem, és a minőségi vidéki élet fontosságát hangsúlyozta.

Vitányi István országgyűlési képviselő pedig úgy fogalmazott, a könnyebb, kényelmesebb és biztonságosabb közlekedéshez az autópálya közelsége is hozzájárul. Hozzátette, nemcsak a közúti, hanem a vasúti közlekedés fejlesztése is zajlik; a Püspökladány-Ártánd közötti vonalszakasz villamosítása jövő év végére várhatóan befejeződik.  

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Bulcsu László alelnök képviselte, aki hangsúlyozta: az említett három területhez, a foglalkoztatáspolitika, a közlekedéspolitika és a vidéki élet területéhez a megyei önkormányzat perspektívát biztosít, melybe a most átadott buszok is beillenek. Mint mondta, a jó buszokhoz folyamatosan épülnek a jó utak is különféle programok, állami és uniós források segítségével.

Dr. Bói Loránd, a Volánbusz általános vezérigazgató-helyettese szerint ezek az autóbuszok egy folyamat kezdetét jelentik a vidéki közlekedésben. Mint mondta, a járművek debreceni, berettyóújfalui és hajdúszoboszlói telephelyűek.  Hozzátette, hogy Debrecen helyi közlekedésébe is érkeznek majd új autóbuszok, valamint lesznek olyan menetrendi fejlesztések, melyek az utazóközönség érdekét szolgálják. Ezek kiterjednek majd a vasúti közlekedésre is. A cél, hogy – akár már egy éven belül – egy olyan egységes bérletrendszer valósuljon meg a megyében, mellyel mind az autóbuszos, mind pedig a vasúti közlekedést igénybe vehetik az utasok. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: