Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Gyönyörű és modern parkot adtak át Hajdúnánáson

A fejlesztés a Zöld Város projekt keretében valósult meg a Belváros-Lakótelepen, emellett a Városi Piacon is történt korszerűsítés.

A két helyszínen megvalósult beruházásra az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjából kapott több, mint 600 millió forintos támogatást az önkormányzat. 


A lakótelepi park területe teljesen megújult. Modern játszótér létesült, kialakítottak egy öntött gumi sportpályát, egy fitnesz parkot, egy futópályát, valamint egy elkerített kutyabarát övezetet is. A területre komposztáló és szelektív hulladékgyűjtő szigetek is kerültek, és egy tíz állomásból álló interaktív tanösvény is helyet kapott. Rendbe tették a szervízutat is, valamint felújították a parkolót és a csapadékvíz-elvezető rendszert. 






A piacon funkcióbővítő és energetikai fejlesztések valósultak meg. A helyi márka, a Nánási Portéka pavilonjai kiegészültek nyolc faházzal, valamint a helyi termelők részére is több árusítóhelyet alakítottak ki. A faházakra napelemek is kerültek. 



A június 23-i átadó ünnepségen Szólláth Tibor polgármester köszönetet mondott a beruházásban közreműködőknek, majd hangsúlyozta, fontos, hogy az itt élők becsüljék meg, fogjanak össze és vigyázzanak a parkra, valamint a játszótéri elemekre. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig rávilágított, hogy az európai és a kormányzati források felhasználása akkor éri el célját, ha a lakosok is érzik ennek fontosságát. Mint mondta, ezzel a fejlesztéssel az itt élők mindennapjai kiteljesednek és a jövőbeni fejlesztések fókuszában is a helyi közösségek igényei állnak majd. Hozzátette, a  2021-2027-es időszakban összesen 116 milliárd forintot meghaladó forráskerettel fog rendelkezni Hajdú-Bihar megye, ebből Debrecen lakosságarányosan 43 milliárd, míg a többi település 73 milliárd forint értékű forráshoz juthat. Emlékeztetőül hozzátette, hogy ez utóbbi a 2014-2020-as periódusban 49,6 milliárd forint volt. 





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: