Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sajtóközlemény

Befejeződött az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Berettyóújfalu településen” című projekt megvalósítása

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 2016. évben pályázatot nyújtott be a Terület – és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-3.2.1-15 kódszámú Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívásra, amely alapján vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 131,21 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a berettyóújfalui önkormányzat tulajdonában lévő polgármesteri hivatal épületén energetikai korszerűsítés valósult meg az ingatlan működtetési költségeinek csökkentéséért. 

A projekt a Polgármesteri Hivatal épületén, a 4100 Berettyóújfalu, Dózsa György u. 17-19. sz. helyszínen valósult meg. 


A fejlesztés célja, hogy az 1980-as években épült ingatlan energetikailag korszerűvé váljon, ezáltal pedig működtetési költségei csökkenjenek. 

Az energiahatékonyság javítása érdekében utólagos külső hőszigetelés és a külső nyílászárók cseréje valósult meg. A projektarányos akadálymentesítés során új rámpa készült, továbbá akadálymentes parkoló lett kialakítva, a meglévő szélfogó elbontása után az épületbe való akadálymentes bejutás biztosítottá vált, az épület földszintjén pedig egy db akadálymentes vizesblokk került kialakításra. 

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-HB1-2016-00034 

Támogatás összege (Ft): 131 213 025 millió Ft, azaz egyszázharmincegymillió-kettőszáztizenháromezer-huszonöt forint 

Összköltség (Ft): 132 622 049 Ft, azaz egyszázharminckettőmillió-hatszázhuszonkettőezer-negyvenkilenc forint 

A projektről bővebb információt a www.berettyoujfalu.hu oldalon olvashatnak. 


További információ kérhető: 

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 

+36 (54) 505 450 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: