Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Két új csomópont segíti majd Debrecen megközelítését az M35-ös autópályáról

A Debrecen-Józsa csomópont megépítése és a 354-es főút csomópontjának jelentős fejlesztése után, 2022 nyarától két helyszínen is megközelíthető lesz a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet.

Erről július 23-án sajtótájékoztató keretében számoltak be, ahol Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta azt is, hogy az évtized közepére a 2010-es háromhoz képest majdnem négyszer annyi, összesen tizenegy határállomásig juthatunk el gyorsforgalmi utakon. Hozzátette, 2025-re tízből kilenc magyar emberre lesz igaz, hogy félórás közelségben van egy négysávos úthoz.

Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, az elmúlt 3 évben két nagy ipari terület létesült Debrecen infrastrukturális hálózatán belül. Az ide települt gyárak és vállalkozások emberek ezreinek biztosítanak munkalehetőséget. Éppen ezért kiemelt szerep jut a megyeszékhelyet érintő gyorshálózati útfejlesztéseknek.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő a távlati terveket is érintette. Mint mondta, ezek között szerepel az M3 autópálya kapacitásbővítése, a józsai elkerülő megépítése, illetve a polgári csomópont kialakításának újra gondolása is. 

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, a beruházás keretében két olyan autópálya-csomópontról beszélhetünk, amelyek esetében a fejlesztési ütemek megvalósításával jobban ki tudjuk használni azt a már megépült közlekedési infrastruktúrát, amely eddig is rendelkezésre állt.

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Tasi Sándor alelnök képviselte 

(fotók:haon.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: