Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

269-en kapták meg a megyei önkormányzat ösztöndíját

A „Maradj Hajdú-Biharban!” ösztöndíjrendszer célja a fiatalok helyben maradásra ösztönzése, hogy a megszerzett tudást Hajdú-Bihar megyében hasznosítsák.

A megyei középiskolások és egyetemisták 50 ezer forintos támogatásra pályázhattak, több konzorciumban. A nyertes pályázókkal a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat megkötötte az ösztöndíjszerződéseket, melyeket a napokban írtak alá Kabán, Hajdúsámsonban, Esztáron és Hajdúböszörményben.

Hajdúsámsonban Tasi Sándor, a megyei önkormányzat alelnöke gratulált a nyertes pályázóknak.

Esztáron is a napokban írták alá a szerződéseket, ahol Bulcsu László alelnök kívánt sok sikert a fiataloknak.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat az EFOP-1.5.3-16 kiírás keretében indította el a programot, melyben összesen 13.450.000 Ft összegű támogatást osztott ki a megyében élő fiatalok között.

Az európai uniós forrásból megvalósuló, „Maradj Hajdú-Biharban” elnevezésű program célja a fiatalok helyben maradásra ösztönzése, hogy végzettségük megszerzése után tudásukat lakóhelyükön és a megyében kamatoztassák, erősítve ezzel a térség népességmegtartó erejét és fejlődését. 

Előzmény: https://hbmo.hu/HPage.aspx?key=2635

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: