Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nádudvaron folytatódott a Megyei Ízek Találkozója

A MÍT, a megyei önkormányzat helyi termékeket népszerűsítő programsorozata, melynek legfőbb küldetése a helyi termelők és a vendéglátóhelyek találkozása.

Szeptember 16-án már másodjára rendezték meg a találkozót, ahol Maczik Erika, Nádudvar polgármestere üdvözölte a kezdeményezést. Szerinte a helyi termékeknek még mindig szükségük van arra, hogy jobban bekerüljenek a köztudatba. Mint mondta, nagyon fontos, hogy a települések elinduljanak az önellátás, az öngondoskodás irányába, ebben pedig a jó minőségű helyi termékeknek kiemelt szerepe van. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig köszöntőjében ismét felhívta a figyelmet, hogy érdemes regisztrálni a nemrég indult hajdubiharitermek.hu honlapra, mely szintén azt a célt szolgálja, hogy a helyi gazdálkodók, termelők könnyebben kapcsolatba kerüljenek a fogyasztókkal, a szolgáltatókkal. Hozzátette, hogy Hajdú-Bihari Termékdíjat is alapít a megyei önkormányzat, melynek elnyerésével lehetővé válik a Hajdú-Bihari Termékdíj logó feltüntetése a nyertes terméken, ezáltal is szimbolizálva annak minőségét. 


A másodjára megrendezett Megyei Ízek Találkozóján Nádudvar környéki termelőkkel lehetett megismerkedni, és helyi alapanyagokból készült ételeket is kóstolhattak az érdeklődők. 


A következő helyszín Nyíradony lesz, szeptember 28-án. 

A MÍT az EU Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának (TOP) a „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című felhívása keretében valósul meg.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: