Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Példás a megyei gazdatársadalom összetartása

Ez is elhangzott azon az agrárfórumon, melyet a Hajdú-Bihar Megyei Ifjú Gazdakör és a Hajdú-Bihar Megyei Gazdakörök Szövetsége rendezett Kabán.

A szeptember 14-i rendezvényen gazdálkodók, polgármesterek, egyetemi oktatók vettek részt, valamint a megyei önkormányzat részéről Tasi Sándor alelnök is jelen volt. 

Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára részletezte a 2020-2022 közötti, az Európai Unió pénzügyi ciklusai közötti átmeneti évek hazai vidékfejlesztési programját. Ez a 2014-2020 közötti 1311 milliárd forinttal szemben két évre közel 1600 milliárd forintot tartalmaz, amely 80 % hazai és 20 % uniós finanszírozásból áll össze. 


Jakab István, a Magosz elnöke beszédében a gazdaságokban és ezzel együtt a mezőgazdaságban végbemenő generációváltásról is beszélt. Szegi Emma, Kaba polgármestere pedig hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a gazdák pontos és hiteles információkhoz juthassanak. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: