Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb térségben tárgyaltak a tervezett fejlesztésekről

A megyei önkormányzat TOP Plusz-os felhívásokkal kapcsolatos egyeztetés-sorozata ezúttal Nyíradonyban folytatódott.

Ahogy már ismert, a megyei közgyűlés július 9-ei ülésén fogadta el Hajdú-Bihar Megye Integrált Területi Programját a 2021-2027 fejlesztési időszakra vonatkozóan; a szeptember 15-i megbeszélésen is ennek részleteit ismertették a térség polgármestereivel. 

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntőjében ismét hangsúlyozta, hogy a 2014-2020-as európai uniós periódusban 49,6 milliárd forint lehívására volt lehetőség (a ciklus végére ez a többletforrásoknak köszönhetően 62 milliárdra nőtt), a 2021-2027-es időszakra pedig mintegy 116,1 milliárd forint áll rendelkezésre. Debrecen ebből 43 milliárd forintot tud majd felhasználni, így a megyei fejlesztésekre 73 milliárd forint jut.

Tasó László országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy a térség elmúlt időszakra jellemző forrásfelhasználása példaértékű. Ez köszönhető egyebek mellett a települések fejlesztési terveiről szóló előzetes egyeztetéseknek, az egymás közti folyamatos kommunikációnak, az együttgondolkodásnak. Hozzátette, hogy a megyei önkormányzat mindvégig segítette a városvezetők elképzeléseinek megvalósítását, a szervezettel való együttműködés szinte mindig eredményre vezetett. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig hangsúlyozta, hogy a megye megítélése a területfejlesztés és a forrásfelhasználás tekintetében is pozitív. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy elindult a 2021-2027-es időszakra vonatkozó TOP Plusz projektek társadalmasítása; az észrevételeket, véleményeket szeptember 24-ig várják. Mindezek után pedig várhatóan a következő hónapban meg is jelenhetnek a TOP Plusz pályázati felhívások.

Az ITP (Integrált Területi Program) részleteit ezúttal is Czapp Zsuzsa, a HMBÖ Fejlesztési, Tervezési és Stratégiai Osztálya Fejlesztési csoportjának vezetője ismertette, a TOP Plusz várható felhívásairól pedig a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség munkatársa, Tárkányi Judit tartott tájékoztatót.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: