Wagyumarhát is feldolgoznak az új húsüzemben Hajdúszoboszlón
További különlegessége, hogy fosszilis energiát egyáltalán nem használnak; napelemparkot telepítettek.
Az augusztus 31-i átadón elhangzott, hogy a csúcstechnológiás, 10-12 embernek munkát adó üzem akár évi kétezer szarvasmarha feldolgozására is alkalmas. A beruházás 1,4 milliárd forintba került, ebből 500 millió forint kormányzati támogatás. Az ünnepségen Katona Imre, a cég ügyvezetője elmondta, a legelőn felnevelt állatokból készült termékeket saját maguk tudják eljuttatni a fogyasztók asztalára. Hozzátette, hazánkban egyedülállóan prémium minőségű húst adó wagyumarha-állományuk is van. Az 1250 négyzetméteres húsfeldolgozóban szárazárukat, például sonkákat, kolbászféléket állítanak majd elő, emellett friss húst szállítanak éttermeknek, valamint külföldi piacokon is szeretnének megjelenni.
A beruházást Nagy István agrárminiszter is üdvözölte, aki a pályázati lehetőségekről is szólt.
A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte.
(fotók: civishir.hu)