Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elkezdődött a Hello Szakma! – Út a jövőbe” pályaválasztási kiállítás Debrecenben

Október 11-12-én 70 kiállító várja a továbbtanulásra készülő diákokat a Nagyerdei Stadionban, a Hallban és a rendezvénytéren.

A Debreceni Szakképzési Centrum szervezésében első alkalommal rendezett esemény célja, hogy a végzős általános iskolások interaktívan ismerkedjenek meg a különböző szakmákkal, ezzel együtt az intézményvezetők és pedagógusok tájékozódjanak a szakképzés kínálta lehetőségekről.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára is jelen volt az eseményen, aki köszöntőjében azt mondta, a szakképzés átalakítása egy olyan lehetőséget teremtett, amellyel érdemes élni a fiataloknak.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke kiemelte, fontos, hogy olyan készséget és képességet kapjunk az oktatási intézményekben vagy a munkahelyeken, amely alkalmassá tesz bennünket arra, hogy a következő 20-30 év kihívásaival szembenézzünk. Felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy négy hajdú-bihari helyszínen a megyei önkormányzat is szervez a közeljövőben hasonló rendezvényt, hiszen ilyen alkalmakat többször is kell rendezni, mert érdeklődők folyamatosan vannak.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: