Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A cigányság helyzetéről értekeztek a Megyeházán

A konferenciát a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Területi Nemzetiségi Önkormányzat szervezte.

A november 12-i tanácskozáson Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is köszöntette a résztvevőket. Elmondta továbbá, hogy az elmúlt, 2014-2020-as időszakban több, mint 5 milliárd forintot sikerült biztosítani szociális városrehabilitációs területekre; egyebek mellett infrastruktúrális és közösségi fejlesztések valósultak meg. Hozzátette, hogy a fejlesztési stratégiák a 2021-2027-es időszakra vonatkozóan is elkészültek. 

Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos pedig az esélyteremtés gazdasági lehetőségeiről tartott előadást, melyben felhívta a figyelmet, hogy a kormány tíz évvel ezelőtt teljesen új szemléletet vezetett be a romaügy és a felzárkózás kezelésében. Eszerint nem elég egyetlen ágazatot (pl. foglalkoztatás, oktatás, egészségügy) kiemelni és arra fókuszálni, hanem összességében kell vizsgálódni. 


Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is jelen volt a tanácskozáson, aki az ágazat aktualitásairól beszélt, visszatekintésként pedig a 2010-től folyamatosan emelkedő foglalkoztatottsági adatokat emelte ki.  

Tasi Sándor, a megyei önkormányzat alelnöke és dr. Tiba István országgyűlési képviselő is jelen volt a rendezvényen.


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: