Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Felújított orvosi rendelő várja a pácienseket Hajdúdorogon

A beruházásra az EU Terület- és Településfejlesztési Operatív Programján nyert 130 millió forintot a város.

A fejlesztés során a háziorvosi szolgálatnak, a fogorvosi szolgálatnak, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásnak helyet adó épületek, épületrészek lettek bővítve, korszerűsítve. Emellett akadálymentes parkolót, kerékpártárolót és babakocsi-tárolót is kialakítottak, informatikai eszközöket, műszereket és járművet szereztek be, valamint napelemes rendszert is kiépítettek.

A november 4-ei átadón Horváth Zoltán polgármester elmondta, hogy idén ez a harmadik átadóünnepsége a városnak, de ezzel még nincs vége, hiszen a TOP programon belül még a csapadékvíz-elvezetésre, valamint leromlott városi területek rehabilitációjára is nyert forrást az önkormányzat. 


Tiba István országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott, a város rálépett a fejlődés útjára és ez a fejlődés a remények szerint nem áll meg. Ehhez jelenleg minden adott, hiszen a következő, 2021-2027-es fejlesztési ciklusban is óriási lehetőségek nyílnak meg a települések előtt. 


Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke pedig kiemelte, hogy a 2014-2020-as időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 2 és fél milliárd forint támogatáshoz jutott Hajdúdorog. Hozzátette, hogy míg az előző időszakban a TOP-ban 49,6 milliárd forint állt rendelkezésre, addig a 2021-2027-es ciklusban 73 milliárd forintot lehet a megye településeinek fejlesztéseire fordítani.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: