Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Információs napot tartott a megyei önkormányzat

A november 15-ei tájékoztató napon a hajdú-bihari településvezetők hallhattak előadásokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszról, a pályázati felhívásokról és az elmúlt időszak tapasztalatairól.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy a következő, 2021-2027-es ciklusban a megye több, mint 116 milliárd fejlesztési forrásból gazdálkodhat, de ez az összeg várhatóan még emelkedni fog. Hangsúlyozta továbbá, hogy az országos keret eléri az 1800 milliárd forintot; ekkora összeg még soha nem állt rendelkezésre. Hozzátette, egyes felhívásokra már decemberben lehet pályázni. 


A rendezvényen a Pénzügyminisztérium szakemberei tartottak előadásokat a témában. 

Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormány a településfejlesztésre rendelkezésre álló forrásokat a településeken keresztül szeretné eljuttatni a gazdaságba, ennek legjobb módja pedig a TOP program folytatása. 


Stefán László, a Pénzügyminisztérium RFP Stratégiai Tervezési és Értékelési Főosztályának vezetője részletesen beszámolt a TOP Plusz felhívásairól, Tabajdi Márton, az Ellenőrzési és Módszertani Főosztály vezetője pedig a szabályozási változásokra hívta fel a figyelmet. A program eddigi tapasztalatairól Szabó Csaba a Programvégrehajtási Főosztály vezetője tartott beszámolót. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: