Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kisvárdai csapat nyerte a 4 for Europe regionális döntőjét Debrecenben

A Bessenyei György Gimnázium tanulói amellett, hogy bejutottak az országos döntőbe, egy budapesti osztálykirándulást is nyertek.

Az országos, 4 for Europe elnevezésű európai uniós témájú vetélkedőt már 9. alkalommal rendezi meg a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

Októberben az első, online fordulóban 253 csapat indult, ahonnan régiónként 10-10 csapat jutott a második fordulóba, azaz a regionális döntőbe, melyet november 18-án országszerte 7 helyszínen, köztük Debrecenben, rendeztek meg. A vetélkedőn az Európai Unióval és annak intézményeivel kapcsolatos tudásalapú és kreatív feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Europe Direct irodájának vetélkedője a Megyeháza Árpád termében volt, ahol 9 középiskolás csapat versengett egymással.  Az országos döntőbe az első két helyezett, azaz a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium csapata, a Horizont quartett, valamint a szolnoki Varga Kata Gimnázium csapata, a V4-ek jutottak be (a Horizont quartett emellett egy budapesti osztálykirándulást is nyert). Harmadikként pedig a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulói, a Csajszi-pajtik végeztek.

A döntőt Kecskeméten rendezik december 9-én. Az első helyezést elért csapat egy négynapos szlovéniai osztálykirándulást nyer.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat ezúttal mint a zsűri elnöke értékelte a diákok munkáját

A győztes csapat

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: