Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Különleges adattárat kapott a megyei önkormányzat

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár ünnepségén egy pendrive-ot adományoztak Pajna Zoltánnak, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökének.

Hetvenedik születésnapját ünnepelte az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, Debrecen pedig harminc esztendeje ad otthont az alakulatnak. Ez alkalomból rendeztek nagyszabású ünnepséget november 5-én Debrecenben, melyen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett. A Kossuth téri ünnepségen a tárcavezető ünnepi köszöntőjében azt mondta, a Bocskai-dandár és jogelődjei méltán lehetnek büszkék arra a munkára, amit az elmúlt évtizedekben végeztek. Papp László polgármester a kettős ünnep alkalmából a város nevében zászlószalagot adományozott az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnak. Mint mondta: a katonákat elismerni alapvető kötelesség.

A rendezvény a Megyeháza Árpád termében ünnepi emléküléssel folytatódott, ahol átadták a „Hajdú-Bihar megye üzemelő, vagy lezárt temetőiben nyugvó Nagy Háborús Hősök adattárát” tartalmazó pendrive-ot. A Honvédség és Baráti Kör Debreceni Szervezete más civil szervezetekkel, közgyűjteményekkel, oktatási intézményekkel együttműködve 2015-től kezdődően elvégezték a megye temetőinek feltárását, ennek eredménye az – akár kutatómunkában vagy oktatómunkában is felhasználható – adattár, mely szerint több, mint ötszáz még fellelhető és azonosítható hősi sír található Hajdú-Biharban. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: