Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Új zeneiskolát adtak át Berettyóújfaluban

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskola bővült új épülettel.

A beruházásra az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán nyert csaknem 385 millió forint támogatást a Berettyóújfalui Tankerületi Központ. 

A november 3-ai átadón Vitányi István országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, ez a beruházás is azt a politikát képviseli, mely elősegíti a város, főváros és a vidék közötti minőségbeli különbségek eltüntetését, biztosítja a helyben lakást, tanulást és boldogulást.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke pedig elmondta, hogy az elmúlt négy évben több mint 700 intézmény újult meg Magyarországon pályázati támogatásból, több mint 140 milliárd forintból, melyből Berettyóújfalu 2 milliárd forintos infrastrukturális beruházáshoz jutott. 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Bulcsu László alelnök vett részt az ünnepségen, aki hangsúlyozta, Bihar nem veszett el; az üzenet borítékján pedig itt a bélyeg, ez az épület.  Mint mondta, az emberi munka tartja meg a térséget, Berettyóújfalu pedig úgy vállalta magára a vezérhajó szerepét, hogy közben hagyja a vidéket is élni. Szerinte nincs elveszett Bihar, fejlődő Bihar van.

Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója mutatta be részletesen a projektet. Elmondta, hogy az új, akadálymentesített épület földszintjén két, összenyitható termet alakítottak ki, ahol kamarazene oktatására, gyakorlására nyílik lehetőség, és van egy versenyzongorával ellátott koncertterem is az alsó szinten. A fejlesztés során bútorokat és informatikai eszközöket is beszereztek, így az intézmény modern körülmények között, minőségi oktatást, korszerű elméleti és gyakorlati képzést tud nyújtani mintegy 250 gyerek számára. 

(fotók: haon.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: