Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ösztöndíj a fa alatt!

Várhatóan még az ünnep előtt, de legkésőbb év végéig érkezik a segítség a megyei önkormányzat „Maradj Hajdú-Biharban” elnevezésű ösztöndíjprogramjában.

A kiírást négy konzorciumban hirdették meg. December 10-én az esztári és a biharkeresztesi, december 13-án pedig a püspökladányi és a hajdúnánási konzorciumban tartanak munkacsoport ülést az érintett települési önkormányzatok, valamint a megyei közgyűlés delegált tagjai, ezt követően pedig a nyertes pályázók napokon belül értesítést kaphatnak az eredményről.

  • A biharkeresztesi konzorciumban ( Biharkeresztes, Ártánd, Bedő, Bojt, Nagykereki, Told) 70 főt, 
  • az esztári konzorciumban (Esztár, Berekböszörmény, Hajdúbagos, Hajdúsámson, Kismarja, Mezőpeterd) 111 főt, 
  • a püspökladányi konzorciumban (Püspökladány, Báránd, Bihartorda, Sárrétudvari, Szerep) 210 főt, 
  • a hajdúnánási konzorciumban (Hajdúnánás, Egyek, Hortobágy, Polgár, Tiszacsege, Tiszagyulaháza) 210 főt 

tud a programból támogatni a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. 

 Az európai uniós forrásból megvalósuló, „Maradj Hajdú-Biharban” elnevezésű program célja a fiatalok helyben maradásra ösztönzése azért, hogy végzettségük megszerzése után tudásukat lakóhelyükön és a megyében kamatoztassák, erősítve ezzel a térség népességmegtartó erejét és fejlődését. 

Az 50 ezer forintos ösztöndíjban az a közép- vagy felsőfokú tanulmányokat folytató magyar állampolgár részesülhet, aki megfelel a kiírásban szereplő kritériumoknak. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: