Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb mestereket avattak Debrecenben

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 27 fő mesterjelölt vizsgáját szervezte meg idén, a mesterleveleket december 6-án adták át ünnepélyes keretek között.

A dokumentumok nemcsak szakmai elismerést jelentenek, hanem feljogosítják a mestereket arra, hogy szaktudásukat továbbadva tanítsák és neveljék a jövő nemzedék szakembereit. 

Miklóssy Ferenc, az iparkamara elnöke köszöntőjében azt mondta, fontos a mesterek által továbbadott tudás a mai világban is, amikor soha nem látott tempóban fejlődik a technika, elengedhetetlen a digitális tudás, és jelentős környezeti kihívásokkal kell szembenéznünk. Olyan mesterfogások, technológiák ismerete szükséges a következő időszakban, melyet egyelőre még el sem tudunk képzelni. 


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig beszédében azt hangsúlyozta, fontos, hogy észrevegyük magunk körül azokat az embereket, akik más területen jeleskednek. Hozzátette továbbá, a műszaki, technológiai fejlődés azt követeli, hogy az adott területen a szakma legjobb ismerői legyünk, ezért nagyon fontos, hogy lépést tartsunk a világgal, folyamatosan képezzük magunkat. 


2021-ben összesen 27 fő: 

  • 9 fő autószerelő,
  • 5 fő fodrász, 
  • 4 fő hegesztő és 
  • 9 fő villanyszerelő mester szerzett mesterlevelet. 

Közülük támogatott képzés és vizsga keretében 25-en, míg önköltséges formában 2-en végeztek. Az ünnepségen azonban a járványhelyzet miatt csak 16 fő jelent meg személyesen. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: