Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Visszanyerte eredeti szépségét a debreceni Megyeháza

Az ország egyik legszebb szecessziós épületének felújított főhomlokzatát december 15-én adtak át.

Az ünnepségen Rácz Róbert kormánymegbízott a műemléki védelem alatt álló épület történetének ismertetése után hangsúlyozta, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal székhelyépülete felújításának harmadik ütemében kerülhetett sor a szecessziós főhomlokzat felújítására, amely a Magyar Kormány 335 millió forintos támogatásával valósult meg. Elmondta, a felújítási és korszerűsítési munkálatok első két ütemében az épület energetikai korszerűsítése, az épület Szent Anna és Vármegyeháza utcai, valamint az udvari homlokzatainak tisztítása, festése, az épület elektromos hálózatának felújítása, új tűzjelző rendszer első ütemű kiépítési munkálatai, és a személyfelvonó cseréje történt meg. Mint mondta, a harmadik ütemmel befejeződött az épület teljes rekonstrukciója. Ezzel amellett, hogy újra az eredeti állapotában csodálhatják meg az érdeklődők ezt az épületet, korszerű és a mai igényeknek megfelelő ügyintézési helyszínné és munkahellyé alakult a kormányhivatal. A Megyeháza ad otthont ugyanis a kormányhivatal mellett, a megyei önkormányzatnak és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei igazgatóságának.

Az eseményen dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára is jelen volt, aki beszédében úgy fogalmazott, a szecesszió a hagyományokat és az innovációt együttesen hordozza magában, és ezek a gondolatok formálódtak meg a kormány terveiben is akkor, amikor a területi közigazgatás átalakításáról gondolkodott tíz évvel ezelőtt.

A beruházást Dr. György István államtitkár, Rácz Róbert kormánymegbízott és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke adta át.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: