Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Átadták a Viastein Kft. új üzemét Biharkeresztesen

A 15 milliárd forintos fejlesztéssel 220 új munkahely jött létre.

Az ország legnagyobb betonelem előregyártó üzemének átadóján Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a beruházás nem csak a térség fejlődéséhez, hanem a hazai építőipar és az export növekedéséhez is hozzájárul, ezért az állam 3,4 milliárd forinttal támogatta a fejlesztést.

Hozzátette, az új üzem 40 százalékban exportra fog termelni, átadása pedig újabb lendületet ad a magyar építőiparnak. Szerinte az ágazat hazai tulajdonban lévő szereplői folyamatosan erősödnek, és mára a világpiacon is versenyképes termékeket állítanak elő.

A Viastein Kft. új üzeme a 2019-ben átadott ipari parkba települt. A 12 hektáros iparterület a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat koordinálásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, 400 millió forintos támogatással valósult meg. 

2019. Biharkeresztes, Ipari park átadó ünnepség

A beruházással egy modern vállalkozási környezet jött létre a város és a térség tőkevonzó képességének növelése és a helyi, térségi vállalkozások fejlődési lehetőségeinek biztosítása érdekében.

A január 18-i üzemátadón a megyei önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: