Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bokrétaavatót tartottak Derecskén

Az épülő bölcsőde elérte legmagasabb pontját.

A január 26-i ünnepségen Bordán Szabolcs polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője beszédében azt mondta, mindig öröm egy ilyen rendezvény, hiszen ebből is látható, hogy a megye, az ország gyarapodik. Hozzátette, az ehhez hasonló beruházások is hangsúlyozzák a fiatalok jövőjéről való gondoskodás fontosságát. 

Az ünnepségen Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is jelen volt. A fejlesztés magyar kormány és a megyei önkormányzat közreműködésével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. 


Az új bölcsődére egy 2019-ben kiírt pályázaton nyert mintegy 217 millió forint támogatást a település. A már meglévő Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde ugyanis teljes kihasználtsággal működik, így igény mutatkozott további férőhelyek létesítésére. Az új főtér szomszédságában épülő 2 csoportszobás, 28 férőhelyes intézmény a tervek szerint még idén elkészül.

fotó: dehir.hu

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: