Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kormányablak lett a nádudvari okmányirodából

Így már tizenkilenc kormányablak működik Hajdú-Bihar megyében.

Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a január 20-i átadón elmondta, hogy az átalakulás nemcsak az elnevezésében jelent változást, hanem tartalmában is, hiszen ezentúl kétezer ügytípust lehet intézni helyben. Úgy fogalmazott, a vidéki élet méltósága és tisztelete megköveteli azt, hogy az állam azonos szinten szolgálja ki a polgárait, legyenek azok bárhol is. 

Dr. Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos is jelen volt az eseményen, aki elmondta, hogy az országban ez a 309. kormányablak-megnyitó 2011 óta. Hozzátette hat és fél millióan, az ország kétharmada él olyan helyen, ahol van egy kormányablak a közigazgatási határon belül, ezt egészíti még ki a kormányablakbusz-hálózat. 

Maczik Erika, Nádudvar polgármestere szerint a város lakossága nagyon pozitívan fogadta azt, hogy az okmányiroda kormányablakká alakult. Mint mondta, jelenleg Magyarországon a területi esélyegyenlőség megteremtése valósul meg a közigazgatási szolgáltatások, illetve a hatósági ügyek hozzáférésében. 

Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője pedig hangsúlyozta, a magyar közigazgatás az elmúlt időszakban jelentősen átalakult, ennek nyertese egyértelműen a vidék. Hozzátette, választókerületében ez már a negyedik kormányablak.

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. (fotók: FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: