Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Már „otthonában” van az Arany Sándor-díj

Gálné Kiss Zsuzsanna is átvette kitüntetését.

Minden évben kiosztja kitüntető díjait a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés. 2021. november 22-én azonban volt, aki betegség miatt személyesen nem tudott megjelenni a megyenapi ünnepségen, így csak később tudta átvenni az elismerést. 

Gálné Kiss Zsuzsanna mezőgazdasági mérnök 2022. január 27-én, a Megyeházán vette át kitüntetését, Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Arany Sándor-díját. 

Az elismerés adományozható azon fiatal, vagy több évtizedes tapasztalattal rendelkező személyek részére, akik a megye mezőgazdaságának fejlesztésével, az új technológiák elterjesztésével, a termelés hatékonyságát javító kutatásokkal, az agrárium európai uniós csatlakozását elősegítő tevékenységükkel, munkásságukkal hozzájárultak a mezőgazdaságból élők életminőségének javításához.

A Derecskén élő Gálné Kiss Zsuzsanna férjével és testvérével működteti családi vállalkozásukat. Szántóföldi növény- és zöldségtermesztéssel foglalkoznak, igyekezve a legújabb technológiát és gépi technikát használni. A fenntartható fejlődést tartják szem előtt. A termelésben az okszerű növényvédelmet, a műtrágya használatának optimalizálását és a hatékonyság növelését tűzték ki célul. 

Gratulálunk, munkájához további sok sikert kívánunk!

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: