Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Agrárfórumot tartottak Debrecenben

A február 8-i szakmai konferenciát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárminisztérium tartotta a gazdálkodóknak az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) reformjának aktualitásairól.

A Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán, a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón  Jakab István, az Országgyűlés alelnöke azt mondta, Magyarországon a vidék legnagyobb erőforrása az 5 millió hektár szántóföld, ami körülbelül 500 ezer család megélhetéséhez járul hozzá. A fórum egyik témája ezért, hogy ennek az erőforrásnak a kihasználása miként történik. Hozzátette, két év átmeneti időszak van, amikor még a régi eljárási rend szerint, de az új uniós büdzséből finanszírozzák a közös agrárpolitikát. Ez alatt a két év alatt 1560 milliárd forint áll rendelkezésre a vidékfejlesztésre, úgy, hogy közben az előző 7 éves időszakban volt 1350 milliárd forint.

A fórum célja tájékoztatni a gazdákat arról, hogyan kell felkészülni az elkövetkező ötéves időszakra, milyen támogatási formák lesznek. 

Az Agrárminisztérium részéről Papp Zsolt György vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár ehhez kapcsolódóan elmondta: a megyében a több mint 3500 beérkezett pályázat forrásigénye meghaladta 170 milliárd forintot. 

(fotók: haon.hu)

A szakmai tanácskozáson a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Tasi Sándor alelnök vett részt. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: