Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Idén már pénzdíjas lesz a Bocskai ökölvívó-emlékverseny

Ez is elhangzott az eseményt beharangozó, február 3-i sajtótájékoztatón Debrecenben.

Barcsa Lajos alpolgármester elmondta, hogy az esemény bekerült a nemzetközi szövetség újonnan induló World Boxing Tour sorozatába, ezért a 66. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny első alkalommal pénzdíjas lesz. Hozzátette, az önkormányzat az Oláh Gábor utcai sportcsarnok rendelkezésre bocsátásával, a külföldi sportolók és a bírók elhelyezésével, illetve díjakkal járul hozzá a 100 ezer dollár összdíjazású verseny sikeréhez.

Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) főtitkára is jelen volt a tájékoztatón, aki közölte, hogy a versenyen 20 ország mintegy 200 versenyzője lép majd ringbe, 13 férfi és 12 női kategóriában. Egyebek mellett Angliából Franciaországból, Ukrajnából, Törökországból, Szerbiából, Brazíliából, Fehéroroszországból és Csehországból érkeznek neves bokszolók Debrecenbe.

Bertók Róbert szövetségi kapitány pedig elmondta, hogy nyolc felnőtt magyar bajnok sérülés vagy Covid-fertőzés miatt nem tud részt venni a versenyen, de az U22-es és a felnőtt keret nagy része ringbe száll. A 204 nevezett között 39 magyar férfi és 25 magyar női ökölvívó található. A DVSC két bokszolóját, Bernáth Attilát és Bernáth Lászlót az esélyesek között említette.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, egyben a MÖSZ elnökségi tagja is részt vett a sajtótájékoztatón, aki szerint a felkészüléshez minden adott volt, már csak a bokszolókon múlik, hogy milyen teljesítményt nyújtanak. Hozzátette, Debrecen évtizedek óta azért is támogatja a verseny megrendezését, hogy a debreceni ökölvívók hazai pályán mutathassák meg tudásukat.

Szabó Sándor, a MÖSZ elnökségi tagja, a DVSC szakvezetője kiemelte: a DVSC-ben hatvan fiatal bokszol a különböző korosztályokban, közülük hat – 2 nő és 4 férfi – vesz részt a viadalon.

A 66. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny február 7. és 13. között lesz, közönség előtt, a járványügyi előírások betartásával. A hivatalos megnyitót február 8-án, délután tartják. 

(fotó: dehir.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: