Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sikeresen zárult a Nő az esély program Bárándon

A romák munkába állását segítő programnak köszönhetően tizennégy szociális gondozó és ápoló végzettséget igazoló bizonyítványt adtak át február 24-én.

Sztojka Attila, a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója az ünnepségen elmondta, a Nő az esély programban több mint ezer embernek tudtak munkát és képzést biztosítani, a résztvevőknek több mint 90 százaléka a program előtt munkanélküli volt. Hozzátette, Hajdú-Bihar megyében 86 ember foglalkoztatása valósulhatott meg, ők a támogatott időszak után is megállták a helyüket.

Dr. Kovács Miklós, Báránd polgármestere örömét fejezte ki, hogy a bizonyítványt átvevők fele bárándi munkavállaló lesz. Mint mondta, hasonló céllal szeretnék a tésztaüzemet újraindítani és fejleszteni, valamint iparterületet létrehozni. 

 

A programban résztvevők a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ (DSZSZK) bárándi telephelyén vettek részt a képzésen. Kiss Zoltán, az intézmény vezetője úgy fogalmazott, a program arra hivatott, hogy a hátrányos helyzetű térségben roma származású, vagy magukat romának valló munkanélkülieknek lehetőséget nyújtson a továbblépésre. 

Az ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Tasi Sándor alelnök gratulált a sikeres vizsgához. 

(fotó: haon.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: