Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

50 éve a csillagok között

Fél évszázados fennállását ünnepelte a Magnitudó Csillagászati Egyesület.

A rendezvényt március 24-én este tartották a Megyeháza Árpád termében, ahol Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket. Elismerő szavai után egy emléklapot is átadott az egyesületnek, majd elmondta, hogy a megyei önkormányzat több területen is fellép a csillagoségbolt-parkok védelmében. A NightLight elnevezésű nemzetközi projektben is részt vesz a szervezet, melynek éppen ez a központi témája, valamint egy másik projekt keretében vándorkiállítások szervezését vállalta. A fotótárlat a hortobágyi pásztoréletet és a csillagoségbolt-parkokat mutatja be. Pajna Zoltán ezután a megyei önkormányzat által készíttetett „Hajdú-Bihar megye legendáriuma” c. kötetből, a kabai meteoritról is olvasott fel egy történetet. 



A rendezvényen Zajácz György, a Magnitudó Csillagászati Egyesület elnöke előadást tartott az elmúlt 50 év történéseiről, őt pedig Szoboszlai Endre csillagász-ismeretterjesztő „időutazását” hallhatták a jelenlévők. 

A programot zenés és irodalmi betétek színesítették. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: