Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A helyi identitás erősítésében fontos szerepe van az egyháznak

Folyamatosan juttatja el a híveknek a megyei önkormányzat az általa készíttetett egyháztörténeti kiadványokat.

A megyei önkormányzat nemrég sajtótájékoztató keretében mutatta be a köteteket, melyeket igyekszik mihamarabb szétosztani a megyében.  

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke március 18-án a Nádudvaron rendezett lelkészi találkozóra is vitt a „Reformátusok Hajdú-Bihar megyében” c. könyvekből. Az eseményen Őz Lajos, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye esperese és a résztvevő Földesi, Hajdúszoboszlói, Hortobágyi, Kabai, Nádudvari, Nagyhegyesi, Püspökladányi, Sárrétudvari, Szerepi, Tetétleni és Tiszacsegei Református Egyházközségek lelkipásztorai vették át a köteteket.  A Hajdúvidéki Református Egyházmegyében 1600 db kiadványt osztanak szét a híveknek. 

Az egyháztörténeti könyvek „A hajdú hagyományok nyomában” című projekt keretében készültek, melyben közösségi, térségi, megyei és települési identitást erősítő akciók valósulnak meg. A kötetek megjelentetését indokolta, hogy az egyházak sokrétű tevékenységükkel jelentős szerepet töltenek be a helyi közösségek összetartásában, oktatási, egészségügyi és szociális intézmények működtetésében.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: