Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Átadták a kabai munkásszállót

A több, mint negyven éves épület TSZ iroda, könyvtár és iskola is volt már.

Most 300 millió forintból, munkáshotelnek újították fel, melyben 27 szoba 88 fő elhelyezését teszi lehetővé. 

Szegi Emma polgármester az átadó ünnepségen elmondta, ezzel régi vágyuk vált valóra. A beruházáshoz – a megyei kormányhivatal közbenjárásával – a Pénzügyminisztérium egyik pályázatán nyertek 235 millió forintot, ezt a település 60 millió forint önerővel egészítette ki, így 2021 novemberében elkészült a munkásszálló. A berendezést az önkormányzat finanszírozta.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a fejlesztésnél a minőség alapvető elvárás volt és igyekeztek a munkásszálló kifejezéshez társuló negatív töltetet eloszlatni egyebek mellett azzal, hogy 200 főben maximalizálták a befogadóképességet. 


A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalt Tapolcai Zoltán, a Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője képviselte, aki szerint a cél a vegyes típusú foglalkoztatás lehetőségének megteremtése, a hozott munkaerő számára pedig szállás biztosítása, ez Kabán már megvalósulhat.

Papp László, Debrecen polgármestere is részt vett az ünnepségen, aki hangsúlyozta, az, hogy Kabán munkáshotelt alakítottak ki, komoly stratégiai érzékre vall. Mint mondta, a most elkészült fejlesztés hiánypótló beruházás, a térség ugyanis gazdaságfejlesztési szempontból az elmúlt időszakban megváltozott. Kelet-Magyarország, Hajdú-Bihar megye és Debrecen kiemelt szerepet tölt be az ország gazdaságfejlesztésében. 


Az ünnepi alkalmat megragadva Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke Kaba városának is átnyújtotta a Bocskai-szablyát. Az önkormányzat által készíttetett ereklyéből így már tizenegy került méltó helyre. Az emléktárgyat a szervezet a megyei településeknek, valamint együttműködő partnereinek adományozza. 

A Bocskai fejedelem korabeli magyar szablya hiteles másolata a hajdú-bihariak összetartozásának szimbóluma, a közös örökségünk, múltunk és hagyományaink jelképe. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: