Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Az egységnek eget rengető ereje van

Ez a gondolat szőtte át Váncsodon az ünnepi megemlékezést március 11-én.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepséget a református templomban tartották, ahol Szalay Csaba polgármester ünnepi beszédében azt mondta, erre az ünnepre méltán büszke minden magyar, határon innen és túl. Úgy fogalmazott, a március ifjaknak különös ereje volt, mely megteremtette a szabadságot, ezt az erőt pedig úgy hívják: összefogás. Rájuk emlékezünk. Azokra, akik felismerték az egység eget rengető erejét, ezért éljen bennünk is az a tudat, hogy összefogva nagy eredményeket érhetünk el. 


Összecsengett ezekkel a gondolatokkal Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökének beszéde is, aki ezután Váncsod polgármesterének is átnyújtotta az összetartó közösséget is szimbolizáló Bocskai-szablyát. Az önkormányzat által készíttetett ereklyét a szervezet a megyei településeknek, valamint együttműködő partnereinek adományozza. A Bocskai fejedelem korabeli magyar szablya hiteles másolata a hajdú-bihariak összetartozásának szimbóluma, a közös örökségünk, múltunk és hagyományaink jelképe. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: