Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Csaknem 8 és fél milliárd forint jut a 4 és 5 számjegyű utak megyei fejlesztéseire

A Magyar Közút Zrt. által beadott pályázatokról a napokban született döntés.

A 4 és 5 számjegyű utak TOP Plusz program keretében megvalósítandó fejlesztéseiről február 4-i ülésén zárt körben tárgyalt a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés. A felújítandó útszakaszok hossza mintegy 50 km. Az irányító hatóság által hozott határozat értelmében az érintett szakaszok a következők: 

  •  4902 Hajdúhadház – Hajdúsámson összekötő út (Hajdúhadház és a 471. sz. főút közötti szakasz)
  •  4816 Hajdúszovát – Derecske összekötő út (az M35 és Derecske közötti szakasz)
  •  4808 Debrecen – Biharkeresztes összekötő út (Hosszúpályi átkelés szakasz)
  •  3406 Nádudvar – Hajdúszoboszló összekötő út (Nádudvar városközponttól Nádudvar külterület határig)
  •  35141 Hajdúnánási körgyűrű 
  •  4908 Debrecen-Martinka – Hajdúsámson összekötő út (a 6-os kilométertől Hajdúsámson-Martinka új szakaszig)
  •  4812 Berettyóújfalu – Pocsaj összekötő út (Szentpéterszeg átkelés, Gáborján, Hencida átkelés szakasz)
  •  4805 Debrecen – Bihartorda összekötő út (Földes külterület és átkelési szakasz)
  •  3507 Hajdúböszörmény – Hajdúhadház összekötő út (Hajdúböszörmény, Újfehértói úttól Hajdúböszörmény külterület határig)

Az útfelújításokra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban nyert támogatás összesen 8.488.999.998 forint. Erről március 4-én tartottak tájékoztatót a Megyeházán, ahol a 2022. évre tervezett összes 4 és 5 számjegyű útfelújításokról is szó volt.


A térképen zölddel jelölt szakaszok a TOP Plusz forrásból megvalósítandó fejlesztéseket mutatja, a narancssárga szín pedig a hazai forrásokból fejlesztendő szakaszokat jelöli. 

Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatója; Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke; Bodó Sándor államtitkár, az 5. sz. választókerület országgyűlési képviselője; Tasó László, a 3. sz. választókerület országgyűlési képviselője; Dr. Tiba István, a 6. sz. választókerület országgyűlési képviselője; Dr. Vitányi István, a 4. sz. választókerület országgyűlési képviselője


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: