Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Diákok lepték el a sportuszodát Debrecenben

Március 19-20-án rendezték az úszás Diákolimpia országos döntőjét, melyen csaknem 6700 általános és középiskolás versenyzett.

A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett Diákolimpiát, a magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozás területén is kiemelkedő jelentőségű versenyét már 35. alkalommal szervezték meg. A megnyitón Barcsa Lajos alpolgármester köszöntőjében elmondta, a város kiemelten kezeli a sportot, így az úszást is. 

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke is jelen volt az ünnepségen, aki úgy fogalmazott: „Számunkra kiemelten fontos, hogy a Debrecenben megtalálható lehetőségeket a megye más területén is igyekezzünk biztosítani.” Elmondta, hogy Hajdú-Biharban két település is adott be tanuszodára pályázatot. 



A társrendező Debreceni Sportcentrum képviseletében Becsky András ügyvezető igazgató vett részt a megnyitón, aki külön örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a debreceni sportuszoda számos alkalommal volt már házigazdája felnőtt és utánpótlás versenyeknek, idén pedig a budapesti világbajnokság előtt Debrecen rendezi a felnőtt úszó országos bajnokságot. 

A rendezvény díszvendége a sokszoros világ-, és Európa-bajnok Senánszky Petra uszonyosúszó volt, aki szintén megosztotta gondolatait, emlékeit a fiatalokkal. 

Részletek, eredmények: 

https://doeredmenyek.hu/uszas/

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: