Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elkészült a Debrecen-Nyírábrány szakasz

A 48. sz. főút országhatárig tartó fejlesztését a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végeztette el.

Március 30-án adták át hivatalosan a 18 és fél milliárd forintos, uniós forrásból megvalósult beruházást, mely gazdaságélénkítő szerepén túl biztonságos közlekedést is teremt. 

Nagy Lajos, Nyírábrány polgármestere beszédében elmondta, hogy a helybéliek már régóta várták ezt a napot, hiszen ezentúl biztonságosabban és rövidebb úton érik el Debrecent. 

Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere úgy fogalmazott: ez az út számunkra maga az élet, köldökzsinór, ami összeköti őket Debrecennel és az országhatárral. 

Pántya József, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója ismertette a felújítás részleteit. Mint mondta, a 25 kilométeres szakaszt a forgalom fenntartása mellett, ezer méretes szakaszokban újították meg, és 32 ezer köbméternyi aszfaltot dolgoztak be úgy, hogy 22 kilométernyi közművet váltottak ki. 

Pósán László országgyűlési képviselő is üdvözölte a beruházást, mivel az ő választókerületében élők mindennapjait is megkönnyíti a véghezvitt útfelújítás. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett az ünnepségen. Szerinte az elmúlt 12 év világszerte a válságok kora volt, de Magyarország ezek kezelésében a döntéseket a nemzeti érdekre alapozta, ennek köszönhető, hogy a tavalyi esztendő a magyar gazdaság történetének legsikeresebb éve volt. Kiemelte, hogy a 48-as főút rendbetétele is azt a kormányzati szándékot jelzi, mely szerint a vidéket fejleszteni kell. 

Tasó László országgyűlési képviselő pedig hangsúlyozta, harminc éve vártak arra, hogy a főpálya elkészültével biztonságosabbá váljon a 48-as főút és gyorsabb legyen közlekedés a megyeszékhely felé. Hozzátette, további cél a nyírábrányi határátkelő fejlesztése, valamint a 48-as és a 471-es út összekötése. 

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Tasi Sándor alelnök képviselte. 


(fotók: dehir.hu, FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: