Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elkészült a vásárcsarnok Hosszúpályiban

A piacfejlesztést két ütemben végezték.

2020 nyarán zárult az első ütem, melyet 57 millió forintos kormányzati támogatásból és 2 és fél millió forint önerőből valósítottak meg. A második, 53 millió forintból kialakított létesítményt pedig március 25-én adták át hivatalosan, így mintegy 110 millió forintos piacfejlesztés ment végbe a településen. A létrehozott fedett piactér területe 1500 négyzetméter.

Zara András polgármester szerint a fejlesztés nem csak a település életére gyakorol nagy hatást, hanem a térségben is kiemelkedő szerepe van. Köszöntőjében úgy fogalmazott, a

vásárcsarnok lehetőséget ad a helyi termelőknek, a gazdáknak, az árusoknak, ez pedig nagyon fontos, emellett pedig rendezvények helyszíneként is szolgálhat. 


Az átadón Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő üdvözölte a beruházást, majd hangsúlyozta, hogy a településsel kapcsolatos fejlesztések folytatódnak. Mint mondta, megkezdődhet a 4808-as út fejlesztése, hiszen a korszerűsítésre kész, engedélyes tervek vannak, valamint Hosszúpályi belterületén is megújul egy útszakasz. Emellett folyamatban van az általános iskola és a bölcsőde felújítása is és számos fejlesztési terve van még a településnek. 


Az ünnepség második felében Zara András polgármester is átvehette a Bocskai-szablya hiteles másolatát Pajna Zoltántól, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökétől. Az ereklyét a megyei önkormányzat azzal a céllal készíttette, hogy a hajdú-bihariak összetartozásának szimbólumaként szolgáljon, ezért a szervezet a megye minden településének adományoz egy másolatot. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: