Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elkészült az új csomópont az M35-ösön

A mintegy 4,4 milliárd forintos fejlesztést március 23-án adták át hivatalosan.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Duna Aszfalt Zrt. közös beruházásában az M35-ös autópálya és a 354-es főút, azaz az északnyugati elkerülő út csomópontját építették át. Az eddig trombita alakú csomópontot négylevelű lóhere alakúra alakították, ez által sztrádaösszeköttetést kapott az Észak-nyugati Gazdasági Övezet, így  a BMW majdani gyára is. 

Az átadó ünnepségen Papp László, Debrecen polgármestere a térség évtizedekre meghatározó közlekedésfejlesztési mérföldkövének nevezte a beruházást.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese pedig úgy fogalmazott, a csomópont legnagyobb érdeme a biztonságos közlekedés. Hozzátette, a csomópont józsai párja már 75 százalékban elkészült, néhány hónap múlva azt is átadják, 33-as út kivitelezése pedig már látványos munkafázisokban van, és vasútfejlesztés is zajlik a térségben.

Az átadón a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Pajna Zoltán elnök volt jelen (jobb szélen).

(fotók: dehir.hu, MTI)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: