Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Felújított útszakaszt avattak Hajdúböszörményben

A Hajdúkerület utca és Újvárosi utca közötti szakaszt március 28-án adták át hivatalosan.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében azt mondta, fontos, hogy ne csak az utak, hanem az ahhoz tartozó parkolók és a környező parkok is rendben legyenek, mint ahogy ez az összetett beruházás is éppen egy játszótér mellett jött létre. Kiemelte, hogy a város fejlődése töretlen, hiszen látható, hogy a 2014-2020 között megvalósult Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 5,7 milliárd forint fejlesztési forrást nyert Hajdúböszörmény és ehhez még állami támogatások is érkeztek. 


Dr. Tiba István országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, a fejlődés egyik kulcsa a szereplők együttgondolkodása és ez itt jól működik. Szerinte a következő időszakban még több beruházás valósulhat meg, hiszen már most, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz megnyílásakor 4 milliárd forint értékű fejlesztési igényt adott be Hajdúböszörmény. Ezek mellett pedig számtalan egyéb fejlesztés van még tervben.

Kiss Attila polgármester pedig elmondta, hogy a 750 méter hosszú útszakasz egy komplex beruházás részeként valósult meg, mely során az egész városrész megszépülhetett. Továbbá a fejlesztéssel együtt járt a közművek felújítása is. Hozzátette, a város készen áll a munkára, bíznak benne, hogy a 2021-2027-es időszakra vonatkozóan is hasonló összegű támogatást sikerül majd elnyerni. 


Az útszakasz felújítására a TOP keretében kiírt Zöld város kialakítása c. pályázaton kapott forrást a település. Ennek keretében történt meg többek között a Kálvin téri zöldterület rekonstrukciója, a művelődési központ színháztermének felújítása vagy az új játszótér kialakítása is. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: