Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Korszerűbb és nagyobb lett a tiszacsegei iskola

A Fekete István Általános Iskola fejlesztése négy évvel ezelőtt kezdődött.

Az EFOP (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) keretében mintegy 900 millió forintból megvalósult beruházás három különböző fejlesztést tartalmazott: tornacsarnokot építettek, négy új teljesen felszerelt tantermet hoztak létre és felújították a műhelyépületet is, ahol a technika és életvitel tantárgyat oktatják. Mindemellett eszközöket is vásároltak, így a fejlesztés révén az iskolában tanuló 350 diák magasabb színvonalú oktatásban részesülhet. 

Az átadó ünnepséget március 29-én tartották, ahol Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntőjében azt mondta, a fejlesztéssel egy olyan komplex, 21. századi intézmény jött létre, ahol mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot. 

Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében a város egyik legjelentősebb fejlesztésének nevezte a beruházást. Úgy fogalmazott, a gyerekeknek építeni, adni kifejezetten jó dolog, jó érzéssel tölti el az embert, hiszen ezek a létesítmények a jövőnek épülnek. Éppen ezért a bölcsőde-, óvoda- vagy iskolaépítésre, -fejújításra elnyert támogatásokat mindig más szemmel nézik. 

Tóth Lajos Árpád, a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ igazgatója úgy fogalmazott, az iskola építése, felújítása folytatása a múltnak, üzenet a jövőnek. Mint mondta, a projekt kiemelt célja volt, hogy egyenlő esélyeket teremtsen a tanulóknak, és biztosítsa a magas színvonalú nevelés-oktatás feltételeit.

Szeli Zoltán polgármester pedig hangsúlyozta, hogy Tiszacsegén nemcsak az iskolában történtek változások, hanem a kormány támogatásával további jelentős fejlesztések valósultak meg. Többek között új szolgáltatócsarnok épült, megújult az orvosi rendelő és infrastrukturális fejlesztésekre is kaptak forrást. 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részéről Pajna Zoltán elnök vett részt az eseményen. 



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: