Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Már BMX freestyle pálya és görpark is várja a hajdúböszörményieket

Mindkét beruházást március 30-án adták át.

A BMX freestyle pálya a 2021. évi Országos Bringapark Program keretében, kormányzati támogatással, az Aktív Magyarország Program részeként valósult meg. A bringaparkok építésére a kormány összesen 300 millió forint támogatást biztosított. A böszörményi pálya létrehozása az önkormányzat által hozzátett 30 millió forint önrésszel együtt több, mint 44 millió forint volt. 

A görparkra az Országos Görpark Program keretében, kormányzati támogatással, szintén az Aktív Magyarország Programból kapott forrást a város. A programban összesen 150 millió forintot különítettek el erre a célra, és helyszínenként 40-75 millió forintos támogatást igényelhettek a települések 50 %-os önrész vállalásával. A cél, hogy az olimpiai sportággá fejlődött gördeszkázás és a gyorsasági görkorcsolya sportágak megfelelő sportszakmai szempontok szerint tervezett és kivitelezett létesítményt kapjanak. A Hajdúböszörményben létrehozott görpark 65 millió forintból jött létre, melyből 35 millió forint önrész volt. 

A pályák átadó ünnepségén Kiss Attila polgármester, Dr. Tiba István országgyűlési képviselő és Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos vágta át a szalagot. 

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 


(fotók: FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: