Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megyeszerte elkezdődtek a március 15-i emlékünnepségek

Bárándon Nagy János államtitkár is részt vett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

A március 11-i ünnepséget a református templomban tartották, ahol Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke tartott istentiszteletet, majd Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Szerinte minden jeles alkalomnak elgondolkodtató üzenete van.  Úgy fogalmazott: „A mai rávilágít arra, hogy a családunkból hozott értékek, a példás emberek útmutatásainak továbbadása nagyon fontos, hiszen ha ez elakad, a jövő generációja eltévedhet.” 







Dr. Kovács Miklós, a település polgármestere beszédében hangsúlyozta: „Történelmi és erkölcsi kötelezettségünk, hogy nemzetünk és magyarságunk, valamint összetartozásunk ezen szimbolikus eseményére emlékezzünk.” Szerinte az összetartozás, az egymásért vállalt sorsközösség volt az, ami egybeforrt a márciusi ifjak szívében és lelkében a pesti utcákon.

Az ünnepségen, a hagyományokhoz híven, átadták a Pro Urbe díjat is, melyet ez alkalommal a Bárándról elszármazott Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár vehetett át, aki a díj átvétele után azt mondta, nagyon örül és büszke arra, hogy szépen fejlődik a falu és hogy ehhez ő is hozzájárulhatott. 





A megemlékezés a templom előtti Kossuth-szobor megkoszorúzásával zárult. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat nevében Pajna Zoltán elnök helyezte el a megemlékezés virágait. 




hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: