Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mini székek, mini asztalok, mini szekrények…

Mini bölcsit adtak át Hajdúszováton.

A beruházás az előző időszak Terület- és Településfejlesztési Operatív programja keretében valósult meg mintegy 93 millió forint támogatással, melyhez a település 50 millió forint saját forrást is hozzátett. 

A fejlesztés során egy két csoportszobás, 16 férőhelyes, akadálymentesített, napelemes rendszerrel felszerelt, parkolókkal és kerékpártámasszal ellátott intézményt építettek. Hajdúszováton eddig nem volt bölcsőde, így a beruházás hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, lehetővé teszi a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését. 

A március 24-i átadó ünnepségen Váradi Jenő polgármester ismertette a beruházást, majd Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig úgy fogalmazott, a ma embere a bölcsődét, az óvodát, az iskolát a következő generációknak építi. Ez a folyamatosan fejlődő vidéken is fontos, mert ezáltal itt is lehet dolgozni, képzettséget szerezni és családot alapítani. Beszéde végén Hajdúszovátnak is átnyújtotta a megyei önkormányzat által készíttetett Bocskai-szablyát. Az ereklye a hajdú-bihariak összetartozásának szimbóluma, a közös örökségünk, múltunk és hagyományaink jelképe. A szervezet az emléktárgyat a megyei településeknek, valamint együttműködő partnereinek adományozza. 

Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője szerint erősödött és szépült Hajdúszovát az utóbbi években. Több intézmény is megújult, volt sok útépítés, korszerűbb lett az iskola, a bölcsőde megépítése pedig régi tartozás volt és tervben van az óvoda felújítása is. 


Április 15-én veszik birtokba a gyerekek a mini bölcsit, mely 4 új munkahelyet teremt. 

Nagy Istvánné, a Hajdúszováti Óvoda és Mini Bölcsőde vezetője köszönetet mondott a beruházás résztvevőinek. 


Az új épületet Ferenczi Pál református lelkész szentelte meg. 



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: