Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb adag, ezúttal több, mint ezer darab egyházi kiadvány jutott el ismét a hívekhez

A napokban Berettyóújfaluba és Derecskére is vitt köteteket a megyei önkormányzat.

A szervezet folyamatosan juttatja el a híveknek az általa készíttetett egyháztörténeti könyveket. Bulcsu László alelnök március 23-án Berettyóújfaluban Tóth Tibornak, a Bihari Egyházmegye esperesének nyújtott át 820 darabot a „Reformátusok Hajdú-Bihar megyében” c. kiadványból. 

Bulcsu László alelnök,  Tóth Tibor esperes, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő

A könyvosztás ezután Derecskén folytatódott, ahol Hadházi Tamás, a Debreceni Egyházmegye esperese vehetett át az egyháztörténeti kiadványból 240 darabot. 

Az eseményeken az egyházmegyék egyházközségeinek képviselői is jelen voltak, a könyveket ők juttatják majd el a hívekhez.

Bulcsu László alelnök, Hadházi Tamás esperes, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő

Bulcsu László elmondta, hogy az egyháztörténeti kötetek „A hajdú hagyományok nyomában” című projekt keretében készültek, melyben közösségi, térségi, megyei és települési identitást erősítő akciók valósulnak meg. Hozzátette, a kiadványok megjelentetését indokolta, hogy az egyházak sokrétű tevékenységükkel jelentős szerepet töltenek be a helyi közösségek összetartásában, oktatási, egészségügyi és szociális intézmények működtetésében.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: