Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ünnepeltek a térség egyik legrégebbi településén

Bojton óvodások és iskolások adtak elő műsort Nőnap alkalmából március 8-án.

A mintegy 600 fős falu művelődési házában Bereginé Szegedi Hajnalka polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő osztotta meg ünnepi gondolatait. Hangsúlyozta, a nőket minden nap ünnepelni kellene, hiszen ők azok, akik őrzik az otthon melegét, akik figyelik gyermekeink minden mozdulatát a mindennapi teendőkön túl. 


Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, a HBMÖ elnöke és Bulcsu László, a HBMÖ alelnöke






Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is jelen volt, aki szintén köszöntötte a hölgyeket és hangsúlyozta: „Ilyen sok figyelmet és törődést csak a nőt tudnak adni, ezt fontos, hogy a hétköznapokban is megháláljuk nekik.”  Továbbá örömét fejezte ki látván a helyi közösség összetartó erejét, hiszen nem mindegy, hogyan élünk együtt. Ezután Pajna Zoltán az összetartozás jelképeként Bojt településnek is átnyújtotta a Bocskai-szablyát. A megyei önkormányzat által készíttetett ereklyéből így már tizenkettő került méltó helyre. Az emléktárgyat a szervezet a megyei településeknek, valamint együttműködő partnereinek adományozza. 

A Bocskai fejedelem korabeli magyar szablya hiteles másolata a hajdú-bihariak összetartozásának szimbóluma, a közös örökségünk, múltunk és hagyományaink jelképe.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: