Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemet adtak át Bakonszegen

A beruházás a Gazdaságélénkítő Program keretében, 140 millió forintos támogatással valósult meg.

A március 28-i átadó ünnepségen Gara Péter polgármester ismertette a fejlesztés részleteit. Elmondta, hogy a támogatásból felújították a már meglévő feldolgozót, mintaboltot nyitottak, raktárt alakítottak ki, gépeket és hűtőautót vettek. Ezáltal három új munkahely jött létre.  Hozzátette, az üzemben előállított lekvárok, savanyúságok, ivólevek nemcsak a boltok polcaira kerülnek ki, hanem a közétkeztetést is segítik.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő szerint több szempontból is óriási előny, hogy a nyersanyag a környező településekről érkezik és azokat helyben fel is tudják dolgozni, így nem kell több száz kilométert megtennie, míg az asztalra kerül. 


Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár is részt vett az átadón. Emlékeztetett, hogy a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja (GÉP) 2019-ben indult és eddig összesen 93 település kapott támogatást. A fejlesztések mintegy 18 milliárd forintból valósulhatnak meg, 351 új munkahelyet teremtve. Elmondta, hogy Bakonszeg az elmúlt 10 évben több, mint 1,2 milliárd forintot kapott az államtól és ezáltal 1169 főnek biztosított közmunkát. Hozzátette továbbá, Hajdú-Biharban 2013-ban több, mint 44 ezer fő keresett állást, 2021 végére már csak 18 ezren. Bakonszegen ez a szám 117-ről 34-re csökkent.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Bulcsu László alelnök vett részt az eseményen. 



 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: