Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Debreceni kislány lett a 11 111-ik!

A megyei önkormányzat az Agóra programjaira ingyenes belépést biztosító projektjének 11 111-ik látogatóját szombaton délelőtt, 11 óra 11 perckor köszöntötték.

Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, a cél az, hogy minél több hajdú-bihari család számára lehetőség nyíljon ellátogatni az élményközpontba. „A hajdú hagyományok nyomában” elnevezésű projekt által erre június 30-ig van mód, de mivel rendkívül sikeres a program, elképzelhető, hogy meghosszabbítják. 

Somogyi Béla, az Agóra ügyvezetője hangsúlyozta, elsődleges küldetésük, hogy a természettudományokat közérthetővé és szerethetővé varázsolják a diákok számára, ezért itt a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással. Hozzátette, hogy az érdekes programok minden korosztályt lekötnek, hiszen az ide látogatók különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. 

Kósa Lajos országgyűlési képviselő is jelen volt az eseményen, aki szintén azt hangsúlyozta, mivel a gyerekek rendkívül fogékonyak sok mindenre, esélyt kell adnunk nekik, hogy a természettudományokat is megismerjék és megszeressék. Ők a jövő, és szükség van a tudományban jártas szakemberekre.

Somogyi Béla, Kósa Lajos, Pajna Zoltán

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: