Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Európa-nap a Fazekasban

Az iskola április 26-án egész nap különféle programokkal várta a diákokat.

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 2017-ben csatlakozott az Európai Parlament Nagykövet Iskola Programhoz, de az Európa-napot már 2012-től rendszeresen, minden évben megtartják és EU-s versenyeken is részt vesznek. Az idei Európa-nap az április 25–29. között rendezendő Fenntarthatósági Témahéthez illeszkedett. Az iskolában egész nap érdekes programokban vehettek részt a diákok. Délelőtt különböző szervezetek és intézmények ( Future of Debrecen, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Fashion Revolution Hungary, Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat ) szakemberei tartottak előadásokat az osztálytermekben, valamint vitanapot is tartottak számos szakértővel ( Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere; Maksi Mátyás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének képviseletvezető-helyettese; Dr. Szabó György, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar, Földtudományi Intézet, Tájvédelmi és Környezetföldrajzi Tanszék vezetője; Kopócs Éva, a Maminvent designere és megálmodója; Piskolczi Miklós, az AKSD PLUSZ Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője; Dr. Kovács István, az EDC Debrecen  gazdaságelemzési vezető szakértője).

Mindemellett a tanulók munkáiból plakátkiállítás nyílt az iskola aulájában a fenntarthatóság és környezetvédelem témában, tartottak osztályok közötti vetélkedőt is kreatív és szórakoztató feladatokkal színesítve, valamint volt foci és filmklub is.

A megyei önkormányzat képviseletében Tuska-Mátrai Melinda nemzetközi referens, egyben a Europe-Direct Hajdú-Bihar Iroda vezetője tartott előadást, melyben egyebek mellett a megyei klímastratégiáról, a megye fenntarthatósággal kapcsolatos feladatairól is beszélt. 

(fotók: FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: