Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Idén is kihirdette az év sportolóit a megyei napilap

A Hajdú Online és Hajdú-bihari Napló Év sportolója díjátadóját április 14-én tartották Debrecenben.

Papp László, Debrecen polgármestere köszöntőjében azt mondta, a város identitásában fontos szerepet kap a sport, rengeteg eredményes sportoló viszi Debrecen jó hírét. 


Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, a megyei önkormányzat alapvető feladata a megye fejlesztése, ezen belül is természetesen a sportlétesítmények létrehozása, korszerűsítése. Mint mondta, az elmúlt időszakban négy nagyméretű labdarúgópálya, több, mint 35 műfüves kispálya és több óvodai sportpálya épült Hajdú-Biharban. Hozzátette, hogy a megyei önkormányzat sportösztöndíjjal és sportágválasztókkal is igyekszik népszerűsíteni a mozgást. 

Tasi Sándor egy, a megyei önkormányzat által készíttetett kiadványt is ajándékozott a díjazottaknak. 

Bakos Attila sportrovatvezető is jelen volt, aki hangsúlyozta, nem szabad megfeledkezni arról, milyen sok munka van a sportolók eredményei mögött, ezért is rendezik meg minden évben a díjátadót, mely sajnos tavaly a járvány miatt elmaradt. 


Az olvasók ezúttal hat kategóriában szavazhattak. A voksok alapján 

  • az év utánpótláskorú női sportolója Sólyom Anna, a Shogun SE karatékája, 
  • a legjobb utánpótláskorú férfi sportolója Kovács Ákos, DEAC-Tungsram kosárlabdázója, 
  • az év női sportolója Bordás Réka, a DVSC Schaeffler kiválósága, 
  • az év férfi sportolója Göttlinger Dániel, a Békessy Béla Vívó Klub kerekesszékes vívója, 
  • az év csapata a DVSC Schaeffler, 
  • az év legjobb edzője pedig Kovács Judit, a Flex-HD SE szakvezetője lett (távollétében Kovácsné Laurinyecz Júlia, a Flex-HD egyesület elnöke vette át az elismerést).
Az ünnepségen a díjakat Papp László, Debrecen polgármestere, Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Vass Kata, a Hajdú-bihari Napló főszerkesztője adta át. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: