Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Álláskeresőket vártak a volt Aranybikába

A megyei napilap május 4-én a Mathias Corvinus Collegium Debreceni Képzési Központjában tartott állásbörzét, ahol több, mint 20 standon kínáltak lehetőségeket a cégek.

A Napló Állásbörze megnyitóján Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket. Úgy fogalmazott: a lehetőségeket tekintve a foglalkoztatás területén az előttünk álló évtized nyertese Hajdú-Bihar lesz. Hangsúlyozta továbbá, hogy a fejlődéshez, a változáshoz való alkalmazkodás a következő években meghatározó lesz, hiszen a cégek már most a mesterséges intelligencia korát élik. A munkavállalóknak erre fel kell készülniük. Kiemelte továbbá, a cél az, hogy a hajdú-bihari átlagbérek közelítsenek az országoshoz, valamint, hogy 2030-ra elérjük az Európai Unió gazdasági fejlettségi szintjét. 


Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy 2015 óta csak a nagyvállalatok nyolcezer új munkahelyet hoztak létre, a kis- és középvállalkozások ezt további mintegy kétezerrel egészítették ki.

Tapolcai Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője pedig elmondta, hogy a megyében egy év alatt mintegy 40 ezer munkavállaló ingázik vállalkozásról vállalkozásra, a következő időszakban tehát a munkavállalók átképzésére biztosítanak forrást a cégeknek.

A beszédek után a napilap főszerkesztője, Vass Kata nyitotta meg a rendezvényt. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: