Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Előtérben a körforgásos gazdaság

Újszerű, ugyanakkor rendkívül aktuális témát megvitató nemzetközi ülésnek adott otthont a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

A járványügyi helyzetre való tekintettel hibrid formában, vagyis személyesen és az online térben találkoztak a SinCE-AFC projekt partnerei és szakemberei.
Az Interreg Europe program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásában megvalósuló együttműködés az agrár-élelmiszeripar szereplőit, kiemelten a kisvállalkozásokat célozza: segítségével minél szélesebb körben megismerhetik az érintettek a körforgásos gazdaság legfőbb ismérveit, a nyersanyaghasználat minimalizálásának, illetve a hulladéktermelés jelentős csökkentésének jelentőségét, az abban játszott jelenlegi és jövőbeni szerepüket.
Ehhez kíván segítséget nyújtani új, a megyében eddig nem elérhető szakmai eszközök biztosításával a megyei önkormányzat.
A 2022. május 11-12. között Debrecenben megrendezett munkaülés és szakmai fórum a nem csupán a hajdú-bihari, hanem a projektben résztvevő görög, olasz, ír, lengyel, román és bolgár partnerek cselekvési tervének kidolgozását és megvalósítását hivatott segíteni.
A rendezvény során lehetőség nyílt a tervezett tevékenységek megvitatására, a megvalósítás ütemezésének egyeztetésére, egyben a megyei jó gyakorlatok bemutatására. E program keretében a résztvevők helyszíni látogatás keretében ismerhették meg a Bold Agro Kft. munkáját, a méltán elismert derecskei vállalkozás fenntarthatóság és környezetvédelem terén elért eredményeit.
A külföldi partnerintézmények szakemberei az ülést követően véglegesítették az elkövetkező évben megvalósítandó szakmai tevékenységeiket. 

A tanácskozást Pajna Zoltán, a HBMÖ elnöke nyitotta meg.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: