Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Külföldi küldöttség járt a Megyeházán

Május 12-én az DHSE-Olasz Focisuli szakosztályának olasz és lengyel társegyesületei látogattak el a megyei önkormányzathoz.

A találkozón elhangzott, hogy a debreceni Olasz Focisuli hazai és külföldi partnerek segítségével már évek óta bekapcsolódik az Erasmus+ projekt programjaiba. Az „Aktív időskor, aktív fejlődés” nevű programban olasz és lengyel egyesülettel dolgoznak együtt az idősek egészségéért. A szakemberek többek között önkormányzatokkal, szakértőkkel, orvosokkal, ápolókkal is találkoznak tapasztalatcsere céljából, hogy megismerjék azokat a jó gyakorlatokat főként a sport és a kultúra területén, amelyeket saját maguk is beépíthetnek programjaikba.
A Megyeházán Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke fogadta a Debreceni Honvéd Olasz Focisuli szakosztálya, valamint az olasz és lengyel társegyesületek képviselőit. Bemutatta nekik a megyét és a benne rejlő lehetőségeket, valamint elmondta, hogy a megyei önkormányzat is részese számos nemzetközi projektnek, ezért tudja, mennyire fontosak a személyes találkozók, tapasztalatok.

Az „Aktív időskor, aktív fejlődés” programról Hegedűs Gábor, az Olasz Focisuli utánpótlás igazgatója számolt be részletesebben.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: